اینورتر تک فاز و سه فاز اشنایدر

ساخت وبلاگ

اینورتر تک فاز و سه فاز اشنایدر

اینورتر تک فاز و سه فاز اشنایدر از جمله اینورتر های پر کاربرد ای است که در ساخت تابلو برق مورد استفاده قرار میگیرد. که در این نوشته قصد داریم به نحوی عمل کرد اینورتر تک فاز و سه فاز اشنایدر و انواع مختلف آن بپردازیم.

اینورتر چیست؟

اینورتر چیست؟ یک دستگاه الکترونیکی است که جریان مستقیم برق را تبدیل به جریان متناوب می کند نام دیگر آن اینورتر درایو است که در فرکانس و ولتاژ خروجی تغییر ایجاد می کند که  باعث می شود دور موتور الکتریکی را کنترل کند. استفاده از اینورتر ها باعث می شود در مصرف برق صرفه جویی شود و از الکتروموتورها محافظت کند که این امر سبب می شود طول عمر آن ها افزایش پیدا کند.

نحوه عملکرد اینورتر

 نحوی عملکرد اینورتر ها به این گونه است که سرعت چرخش موتور را می توان با تغییر فرکانس اعمالی به آن کنترل کرد. به این شکل که برای کنترل سرعت موتور باید فرکانس را تغییر داد و ولتاژ اعمال شده را نیز به گونه ای کنترل کنیم که شار میدان مغناطیسی در مقدار بهینه شده خود باقی بماند تقریبا می توان گفت که تمامی درایو های کنترل دور بر این اساس کار می کنند که تغذیه AC ورودی را دریافت و با یکسوسازی آن را به برق DC تبدیل می کند که با به کار گرفتن از اینورتر برق DC موجود را به برق AC با فرکانس های دلخواه تبدیل می کند و به عنوان خروجی تحویل می دهد. همانطور که دیدید اینورتر بخش کلیدی این فرایند است، به همین دلیل است که به آن درایو های کنترل دور، اینورتر نیز می گویند.

 

 همانطور که مشخص است بازدهی موتور اهمیت بسیاری دارد. طبق آخرین استانداردهای اروپا خرید موتور IE1 ممنوع است چون جزء کم بازده ترین موتورها است اگر بخواهید یک موتور IE2 بخرید باید آن را همراه درایو استفاده کنید که با توجه به طول عمر موتورها، هزینه خریدشان درصد کوچکی از هزینه بهره برداری از آن ها ناشی از مصرف انرژی در طول عمرشان است، بنابراین استفاده از موتورهای پربازده تر IE3 و IE4 منطقی تر است. البته در انتخاب موتور این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اغلب موتورها هنگامی که نزدیک توان نامی شان کار می کنند بازده بیشتری دارند، بنابراین موتوری انتخاب نکنید که از توان مورد نیاز خیلی بزرگتر باشد.

اینورتر تک فاز و سه فاز

اینورتر ها از لحاظ ورودی، به دو دسته ی اینورتر تک فاز و سه فاز تقسیم می شود. البته اینورتر از لحاظ شکل موج تولیدی نیز به انواع اینورتر موج مربعی، اینورتر سینوسی اصلاح شده، اینورتر سینوسی خالص، اینورتر متصل به شبکه و اینورتر جدا از شبکه هم تقسیم بندی می شود. در ادامه به برخی از ویژگی های اینورتر می پردازیم:

اینورتر موج مربعی یا Square Wave Inverters

اینورتر موج مربعی یا Square Wave Inverters یکی از نامناسب ترین اینورتر ها است به لحاظ اینکه موج مربعی یکی از بدترین نوع امواج برای اغلب وسایل الکتریکی است. قیمت این اینورتر بسیار ارزان بوده و توان های کمتر از ۵۰۰ وات را تحمل کرده، در نتیجه در مصارف خانگی و صنعتی کاربردی ندارد.

اینورتر سینوسی اصلاح شده یا Modified Sine Wave Inverters

اینورتر سینوسی اصلاح شده یا Modified Sine Wave Inverters یکی از مقرون به صرفه ترین و در عین حال کاربردی ترین اینورترها است. شکل موجی که این نوع اینورتر تولید می کند مابین شکل موج مربع شکل و شکل موج سینوسی کامل است. این نوع اینورتر علاوه بر اینکه از قیمت خوب و مناسبی دارند کارایی بالایی دارد، اما بیشتر برای مصارف کوچک و خانگی کاربرد دارد. مانند: رادیو، تلویزیون و …

اینورتر سینوسی خالص یا Pure Sine Wave Inverter

اینورتر سینوسی خالص یا Pure Sine Wave Inverter  به این شکل کار می کند که یک موج سینوسی کامل یا خالص را تولید می کند. قیمت این نوع اینورتر نسبت به اینورترهای فوق بیشتر است، اما توانایی راه اندازی انواع وسایل الکتریکی را دارد.

اینورتر متصل به شبکه یا Grid Tie Inverter

استفاده از این نوع اینورتر برای زمانی توصیه می شود که بنا بر هر دلیلی نمی توانید ارتباط خود را با شبکه برق قطع کنید و یا زمانی که به شبکه برق متصل هستید و از انرژی خورشیدی یا توربین بادی هم برای کاهش دادن میزان برق مصرفی از شبکه استفاده می کنید. در نتیجه، با استفاده از این نوع اینورتر به هر میزان که سیستم خورشیدی یا توربین بادی برق تولید کند، به همان میزان برق مصرفی از شبکه کم شده و در واقع هزینه های مصرفی کاهش می یابد.

شرکت فنی مهندسی نورآسا

 

 

شرکت تابلو برق سازی نورآسا...
ما را در سایت شرکت تابلو برق سازی نورآسا دنبال می کنید

برچسب : اینورتر تک فاز و سه فاز اشنایدر, نویسنده : ادمین noorasaa بازدید : 168 تاريخ : چهارشنبه 12 آذر 1399 ساعت: 17:16